Trainen op eigen kosten

Wanneer kan ik trainen op eigen kosten?

Als fysiotherapeutische behandeling niet meer nodig is, maar de stap naar regulier beweeg- en sportaanbod om welke reden dan ook toch te groot is, bestaat de mogelijkheid te gaan trainen op eigen kosten bij ons in de praktijk. Dit kan in de locaties Zwolle-Zuid (Van der Heydenstraat) en Stadshagen.

 

Heeft u tijdens de behandeling ook een trainingstraject gehad, dan kunt u meestal doorgaan met het opbouwen van het programma die uw fysiotherapeut al voor u heeft gemaakt tijdens de behandeling. U neemt dan een abonnement nadat de therapie is gestopt.

Maak afspraak

Wat gebeurt er bij de eerste intake?

Komt u voor het eerst trainen, dan zullen we voorafgaand aan de eerste training een uitgebreide individuele intake doen. Deze wordt afgenomen door een fysiotherapeut. Naast een vraaggesprek zullen er enkele lichamelijke tests uitgevoerd worden.

 

In het gesprek worden eventuele bijzonderheden met betrekking tot uw fitheid en gezondheid doorgenomen en bespreken we uw wensen en doelen ten aanzien van de training. Tijdens de testen meten we onder andere uw kracht, uithoudingsvermogen, lichaamssamenstelling en bloeddruk. Na deze intake wordt u een trainingsprogramma op maat aangeboden op basis van de testresultaten en uw persoonlijke wensen. De fysiotherapeut zal in een volgende afspraak het trainingsprogramma en de werking van de apparaten met u doornemen zodat u daarna zelfstandig aan de slag kan.

Hoe werkt het in de groep?

Met de fysiotherapeut overlegd u op welke tijden u gaat trainen. In de groep volgt u uw eigen schema. Draag altijd sportkleding en schone sportschoenen. Neem een handdoek mee. We vragen uw vriendelijk om na gebruik de apparaten schoon te maken met het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel en papier dat aanwezig is in de oefenzaal. U kunt zich eventueel omkleden in de praktijk, in Zorgpunt Zuid zijn ook douches aanwezig.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

De oefengroepen worden altijd begeleid door een vaste fysiotherapeut en bestaan uit maximaal 8-10 personen. Als u vragen heeft kunt u altijd terecht bij de fysiotherapeut die op dat moment verantwoordelijk is voor de groep. Hij/zij zal ook oefeningen corrigeren als dit nodig is.

 

In principe volgt u zelfstandig uw eigen programma met de gezelligheid van een groep!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!