Shockwave therapie

Heb jij pijnklachten en heb je al het mogelijke geprobeerd om ervan af te raken? Dan is shockwave therapie een mogelijke oplossing. Shockwave therapie is een zeer succesvolle methode om pijn te behandelen. Met shockwave therapie kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Het resultaat is vaak na enkele behandelingen al merkbaar.

“Met enkele behandelingen is een blessure verleden tijd.”

Wanneer shockwave therapie?

Shockwave therapie kan helpend zijn bij verschillende soorten klachten. De behandeling is vooral geschikt voor langer bestaande pijnklachten:

Voordelen

Hoe werkt shockwave fysiotherapie?

Ben je benieuwd naar de stappen van het behandeltraject?
Bekijk dan onderstaande stappen! Verder is een verwijzing van de huisarts niet nodig voor deze behandeling. Heb je dus klachten? Twijfel niet en neem contact met ons op!

1

Eerste gesprek
De therapeut begint met een vraaggesprek. Hij wil bijvoorbeeld weten wat voor klachten je ervaart en waar je pijn voelt. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Door het gebruik van een echo kan de therapeut onderzoeken wat de oorzaak van de pijn is. De fysiotherapeut zal je tijdens de echo precies vertellen en laten zien waar de blessure zichtbaar is.

2

Vervolgstap bepalen
De tweede stap is bepalen of deze therapie voor jou geschikt is of niet. Stel dat dit niet het geval is, dan verwijzen wij je door naar een andere behandeling of deskundige.

3

Start behandeling 
Als deze behandeling voor jou geschikt is, gaan we van start! Deze vorm van therapie is waarschijnlijk nieuw voor je. Onze therapeut stelt je gerust door je stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. Een behandeling duurt ongeveer één uur. Uit onderzoek is gebleken dat 4 tot 6 behandelingen zorgen voor een optimaal behandelresultaat. Vandaar raden wij jou dit ook aan!

Tarieven shockwave therapie

Ondanks dat shockwave therapie inmiddels welbekend is, is deze vorm van therapie nog niet opgenomen in het standaardpakket van de ziektekostenverzekering. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt de shockwave behandeling aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen; er wordt 25 minuten per behandeling ingepland. Diagnostiek en evaluatie wordt gedaan door middel van echografie.

Wij declareren shockwave therapie als een fysiotherapeutische behandeling. Lees op onze tarieven pagina wat shockwave therapie kost. Ben je aanvullend verzekerd? Dan zijn er verder geen kosten aan verbonden.