Tarieven

FysioZwolle heeft met alle zorgverzekeraars zorgovereenkomsten afgesloten. Als je wilt weten of fysiotherapie, ergotherapie of psychomotorische therapie binnen jouw zorgverzekering valt, hoeveel behandelingen er
vergoed worden of wanneer de vergoeding stopt, adviseren wij om hiernaar te informeren bij jouw zorgverzekeraar of check deze website. 

 • Wordt jouw behandeling vergoed vanuit de basisverzekering? Als eerste wordt aanspraak gemaakt op je eigen risico.
 • Heb je geen aanvullende verzekering? Of heb je meer behandelingen nodig dan de verzekeraar vergoed? Dan ontvang je van ons een factuur. Ben jij benieuwd naar onze prijzen? Bekijk hieronder het overzicht van alle tarieven van onze praktijk in 2023.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen van fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Als het nodig is, kan de fysiotherapeut bij de zorgverzekeraar maximaal 9 extra behandelingen aanvragen. Zijn 18 behandelingen nog niet voldoende? In dat geval kan een aanvullende verzekering van één van de ouders uitkomst bieden.

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat je elk kalenderjaar recht hebt op 10 uur ergotherapie. Dit vergoedt je basisverzekering. Er wordt hierbij aanspraak gemaakt op je eigen risico. Sommige zorgverzekeraars vergoeden meer als je een aanvullende verzekering hebt. Vraag je zorgverzekeraar voor het aantal behandelingen waar jij recht op hebt.

 • Ergotherapie/intake en onderzoek ergotherapie:
  €83,50 euro
 • Toeslag voor behandelen aan huis:
  €22,30 euro

Psychomotorische therapie (pmt) valt onder ‘vaktherapie’. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Vraag je zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. 

 • Psychomotorische therapie 60 min
  €87,10 euro
 • Psychomotorische therapie 45 min
  €65,50 euro
 • Niet nagekomen afspraak PMT van  60 min
  €62,20 euro
 • Niet nagekomen afspraak PMT van  45 min
  €48,50 euro

Tarievenlijst

De behandeling kan ook bestaan uit informeren, adviseren, een training of een oefeningen uitvoeren.

Zitting reguliere fysiotherapie 
Lange zitting (complexe zorgvraag)
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Geriatrie fysiotherapie
Bekkenfysiotherapie
Psychosomatische fysiotherapie
Kinderfysiotherapie
Shockwave therapie ( i.c.m. fysiotherapie)
Echografie ( i.c.m. fysiotherapie)
Fysiotherapie intake & eenmalig onderzoek
Intake, onderzoek & behandeling (met of zonder verwijzing)
Toeslag behandeling aan huis
Telefonisch- of videoconsult kort
Telefonisch- of videoconsult lang
Groepsbehandeling twee personen
Groepsbehandeling drie personen
Groepsbehandeling vier personen
Groepsbehandeling van vijf tot tien personen
Niet nagekomen afspraak/te laat afgebeld

Niet nagekomen afspraak van een specialistische fysiobehandeling is een aangepast tarief.

€ 45,10
€ 67,60
€ 56,50
€ 56,50
€ 56,50
€ 56,50
€ 61,10
€ 56,50
€ 45,10
€ 45,10
€ 56,50
€ 101,50
€ 10,90
€ 22,50
€ 45,10
€ 39,90
€ 38,60
€ 25,10
€ 18,80
€ 33,90

VSO-zolen

De prijs voor steunzolen is €194,- Daarbij komen de kosten voor het consult voor deze afspraak (een intake/onderzoek/ behandeling voor €101,50). Of er worden twee behandelingen fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering gerekend. 

 

Je kan eventueel recht hebben op een vergoeding, dit is afhankelijk van wat voor soort zorgverzekering je hebt. Zit je bijvoorbeeld bij het Zilveren Kruis met 3 sterren? Dan krijg je €150,- euro vergoed. 

Zorgmodules

Ben je niet voldoende verzekerd voor fysiotherapie? Met de zorgmodulepakketten ontvang je op een betaalbare manier de zorg die je nodig hebt! Betaal elke maand een vast bedrag en kom niet voor verrassingen te staan.

De pakketten

Samen met je behandelaar overleg je welke zorgmodule het beste past bij jouw situatie. Kies uit de volgende zorgmodulepakketten: 

Vaak moet je aan het begin van een behandeltraject veel betalen. Met de zorgmodule betaal je een jaar lang één vast bedrag per maand, zonder rente of extra kosten. Je sluit het pakket pas af als je het nodig hebt. Zo is de prijs vooraf duidelijk en weet je precies waar je aan toe bent.

1

Zorgmodule Basic

2

Zorgmodule Royaal

3

Zorgmodule Excellent

Vergoeding chronische klachten

Heb je een chronische aandoening? Dan kan het voorkomen dat de behandeling hiervan niet automatisch vergoed wordt vanuit je basisverzekering. Het moet voor de verzekeringswet eerst officieel aangemerkt worden als chronische aandoening. Hiervoor moet de chronische klacht aan de volgende voorwaarden voldoen:

Behandeltraject chronische aandoening

Zodra je klacht als chronische aandoening is aangemeld, kan je starten met een behandeltraject op basis van een chronische aandoening. Je behandelingen worden vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit het basispakket. Dit ziet er als volgt uit:

Vanaf de 21e behandeling vergoedt je basisverzekering de volgende behandelingen. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit je aanvullende verzekering. Ook kan het zijn dat je basisverzekering de eerste 20 behandelingen vergoed. Is dit niet het geval? Dan ontvang je van ons een factuur van deze behandelingen.

Wil je weten of de eerste 20 behandelingen vergoed worden? Lees je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar. 

Voor kinderen met een aandoening die voorkomt op de lijst met chronische aandoeningen geldt geen maximum aantal behandelingen. In dit geval wordt fysiotherapie volledig vergoed.