Kinderfysiotherapie

Kinder- fysiotherapie

De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen die tijdens hun ontwikkeling een achterstand hebben opgelopen in hun motorische en/of zintuiglijke ontwikkeling. In overleg met ouders, school en huisarts/verwijzer, wordt er voor elk kind persoonlijk gezocht naar de beste manier om hem of haar daarin te stimuleren. Daarnaast kunnen ook aangeboren afwijkingen de reden zijn om kinderen extra te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Wanneer naar de kinderfysio-therapeut?

Een verwijzing om een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut is niet noodzakelijk. Soms geeft een consultatiebureau, arts of de leerkracht van jouw kind het advies om de kinderfysiotherapeut te bezoeken, maar jij kan ook bij ons terecht als je zelf ongerust bent rondom de ontwikkeling van je kind. De kinderfysiotherapeut kan ingeschakeld worden bij diverse situaties. 

Situaties waarbij een kinderfysiotherapeut kan helpen, zijn:

Hoe werkt kinderfysiotherapie?

Hoe werkt kinderfysio-therapie?

1

Kennismakingsgesprek
De behandeling voor kinderfysiotherapie begint altijd met een kennismakingsgesprek. Hierop volgend zal er, indien nodig, een onderzoek plaatsvinden met eventuele aanvullende testen. Op basis hiervan kan de kinderfysiotherapeut een passend behandelplan opstellen.

2

Start behandeling
Tijdens de behandeling geven we veel persoonlijke aandacht aan zowel het kind als de ouder. Wij geloven in een positieve benadering en zullen op zoek gaan naar wat een kind wel kan en wat een kind leuk vindt. Vanuit deze beginsituatie gaan we kijken welke groeimogelijkheden er mogelijk zijn, zodat na afloop iedereen met een goed gevoel kan terugkijken op de behandeling. 

Peutersport

FysioZwolle biedt ook peutersport aan. Spelenderwijs krijgen de peuters tijdens peutersport afwisselende en uitdagende bewegingssituaties aangeboden die bijdragen aan de ontwikkeling van hun motoriek. Zo wordt er met spelmateriaal gewerkt, maar ook met matten, banken, touwen, wandrekken en springkasten. De peuters kunnen verder naar hartenlust lopen, rennen, springen, hangen, klimmen, klauteren, duikelen, balanceren en gooien. 

De leiding zal vanzelfsprekend veilige situaties creëren en de begeleidende ouder of verzorger aanwijzingen geven die de veiligheid tijdens de les waarborgen.

Wil jij meer weten over de peutergym?

Neem dan een kijkje op de website!

BMI Kids

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar oud, heb je last van overgewicht en wil jij op een leuke manier meer bewegen? Dan biedt FysioZwolle naast Peutersport ook BMI Kids aan. 

Tijdens BMI Kids gaan we in groepjes van maximaal 8 kinderen samen met een diëtiste en psychomotorische therapeut werken aan een gezonde en vooral plezierige leefstijl!

 

Eind januari vindt BMI Kids 18 weken lang plaats op de dinsdag van 17.00-18:00 op onze locatie in de Aa-Landen.

Goed om te weten is dat BMI Kids wordt vergoed vanuit de basisverzekering!

Wil je ook gezellig mee sporten? Meld je gauw aan via onze mail

Zwangerfit MoederFit

Wist je dat het tijdens je zwangerschap zelfs extra belangrijk is om fit te blijven? Je moet immers voor twee personen zorgen! Ook na je bevalling helpt sporten je om sneller te herstellen en weer fit te worden.

Tijdens de cursus ZwangerFit en MoederFit sport je onder deskundige begeleiding. Je bent in goede handen om optimaal te bewegen, voordat of nadat je bent bevallen! Zo krijg je meer vertrouwen in je lichaam en werk je aan een fitte en sterke basis.

  • 10 lessen
  • Op alle locaties: Aalanden, Stadshagen & Zwolle Zuid

Tarieven

De eerste 18 behandelingen van de kinderfysiotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ben jij aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat jouw zorgverzekering meer vergoedt. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

De tarieven van onze kinderfysiotherapiebehandelingen vind je op onze tarieven pagina.