Kinderfysiotherapie

Kinder- fysiotherapie

De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen die tijdens hun ontwikkeling een achterstand hebben opgelopen in hun motorische en/of zintuiglijke ontwikkeling. In overleg met ouders, school en huisarts/verwijzer, wordt er voor elk kind persoonlijk gezocht naar de beste manier om hem of haar daarin te stimuleren. Daarnaast kunnen ook aangeboren afwijkingen de reden zijn om kinderen extra te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Wanneer naar de kinderfysio-therapeut?

Een verwijzing om een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut is niet noodzakelijk. Soms geeft een consultatiebureau, arts of de leerkracht van jouw kind het advies om de kinderfysiotherapeut te bezoeken, maar jij kan ook bij ons terecht als je zelf ongerust bent rondom de ontwikkeling van je kind. De kinderfysiotherapeut kan ingeschakeld worden bij diverse situaties. 

Situaties waarbij een kinderfysiotherapeut kan helpen, zijn:

Hoe werkt kinderfysiotherapie?

Hoe werkt kinderfysio-therapie?

1

Kennismakingsgesprek
De behandeling voor kinderfysiotherapie begint altijd met een kennismakingsgesprek. Hierop volgend zal er, indien nodig, een onderzoek plaatsvinden met eventuele aanvullende testen. Op basis hiervan kan de kinderfysiotherapeut een passend behandelplan opstellen.

2

Start behandeling
Tijdens de behandeling geven we veel persoonlijke aandacht aan zowel het kind als de ouder. Wij geloven in een positieve benadering en zullen op zoek gaan naar wat een kind wel kan en wat een kind leuk vindt. Vanuit deze beginsituatie gaan we kijken welke groeimogelijkheden er mogelijk zijn, zodat na afloop iedereen met een goed gevoel kan terugkijken op de behandeling. 

Peutersport

FysioZwolle biedt ook peutersport aan. Spelenderwijs krijgen de peuters tijdens peutersport afwisselende en uitdagende bewegingssituaties aangeboden die bijdragen aan de ontwikkeling van hun motoriek. Zo wordt er met spelmateriaal gewerkt, maar ook met matten, banken, touwen, wandrekken en springkasten. De peuters kunnen verder naar hartenlust lopen, rennen, springen, hangen, klimmen, klauteren, duikelen, balanceren en gooien. 

De leiding zal vanzelfsprekend veilige situaties creëren en de begeleidende ouder of verzorger aanwijzingen geven die de veiligheid tijdens de les waarborgen.

Wil jij meer weten over de peutergym?

Neem dan een kijkje op de website!

Tarieven

De eerste 18 behandelingen van de kinderfysiotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ben jij aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat jouw zorgverzekering meer vergoedt. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

De tarieven van onze kinderfysiotherapiebehandelingen vind je op onze tarieven pagina.