Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie

De behandeling bij kanker is een ingrijpend en langdurig proces. De verschillende behandelingen kunnen op korte en lange termijn bijwerkingen geven, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid tijdens of na de behandeling, verlies van spierkracht en conditie en soms ook verklevingen of oedeemvorming van de huid. Onze oncologie- en oedeemtherapeuten kunnen jou bijstaan en begeleiden, zowel tijdens als na het behandeltraject.

Wanneer naar de oncologie fysiotherapeut?

Fysiotherapie kan jou op verschillende manieren helpen:

Hoe werkt oncologie fysiotherapie?

1

Intake
De behandeling bij de oncologiefysiotherapeut start met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw klachten, wensen en doelen.

2

Testen
Na de intake gaan we verder met testen waarmee we je conditie en spierkracht meten. Op basis van de resultaten en de wensen en doelen, stellen we een geheel persoonlijk plan van aanpak op.

3

De behandeling
Als het persoonlijke plan van aanpak staat, kunnen we van start gaan met de behandeling. We starten in de oefenzaal waarbij we een serie conditie- en spierkrachtoefeningen doen. Deze bouwen we rustig op. 

Tarieven

Oncologie fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering na de eerste 20 behandelingen als je een verwijzing op basis van een oncologische operatie/bestraling hebt. De voorwaarde is dat de operatie/bestraling minder dan 3 maanden geleden heeft plaatsgevonden.

Extra:
Zilveren Kruis heeft een aparte aanvullende verzekering, genaamd basis plus module. Deze module geeft aanspraak op vergoeding van de eerste 20 behandelingen fysiotherapie voor nazorg bij oncologie. 

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar!

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Check dan onze tarieven pagina.