Sportfysiotherapie

Sport- fysiotherapie

Heb jij door het sporten een blessure gekregen? Dan kan sportfysiotherapie jou helpen! De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn of om extra te trainen zodat een blessure voorkomen kan worden. Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kan jij jouw training, binnen afzienbare tijd, op het oude niveau hervatten. 

Wanneer ga je naar de sportfysiotherapeut?

Wanneer ga je naar de sportfysio-therapeut?

Een sportfysiotherapeut behandelt mensen met verschillende klachten en doelen. Je gaat naar een sportfysiotherapeut als je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten. Plekken waar vaak blessures voorkomen, zijn: 

Zo werkt sport-
fysiotherapie

Zo werkt sportfysiotherapie

1

Intake gesprek
De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt de sportfysiotherapeut jouw wensen en behoeften op het gebied van sport. Naast sporters met een blessure kunnen we ook sporters helpen die naar een bepaald doel willen trainen, bijvoorbeeld een sportwedstrijd.

2

Onderzoek
Na de intake vindt er een onderzoek plaats. De sportfysiotherapeut onderzoekt de gehele keten om de oorzaak van de blessure vast te stellen. Daarnaast kijkt hij of zij naar de fysieke eisen van de betreffende sport. Op basis daarvan wordt het behandelplan opgesteld.

3

Start behandeling
Zodra het onderzoek is uitgevoerd en er een behandelplan is vastgesteld, begin je met de behandeling. Je blessure vermindert en/of je sportieve prestaties verbeteren. Tussentijds wordt er geëvalueerd op het verloop van de behandeling en wordt er gekeken waar doelen bijgesteld kunnen worden.

Samenwerkingen

Samen-werkingen

Onze sportfysiotherapeuten zijn aangesloten bij diverse netwerken, zoals het VKB Netwerk en het Schouder Netwerk. Doordat er in het netwerk krachten gebundeld worden, kan er optimale zorg voor de patiënt plaatsvinden. En dat vinden wij belangrijk! 

Ben jij benieuwd met welke partijen wij nog meer samenwerken? Bekijk dan onze netwerk pagina!

Tarieven

Sportfysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Ben jij aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat jij sportfysiotherapie (deels) vergoed krijgt. Ben je benieuwd waar jij recht op hebt? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar!

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Check dan onze tarieven pagina.