Trainen op eigen kosten

Als een fysiotherapeutische behandeling niet meer nodig is, maar de stap naar regulier beweeg- en sportaanbod om welke reden dan ook toch te groot is, dan bestaat de mogelijkheid om te gaan trainen op eigen kosten (TEK). Dit kan op onze locaties in Zwolle-Zuid (Van der Heydenstraat) en Stadshagen.

 

Heb je tijdens de behandeling ook een trainingstraject gehad, dan kan je meestal doorgaan met het opbouwen van het programma die jouw fysiotherapeut al voor jou heeft gemaakt tijdens de behandeling. Je neemt in dat geval een abonnement nadat de therapie is gestopt.

Hoe werkt TEK?

Als je bij ons komt trainen op eigen kosten, zal er voorafgaand een intake en onderzoek plaatsvinden. Vervolgens kan jij individueel gaan trainen in een groep.

Kom jij voor het eerst trainen, dan zullen we voorafgaand aan de eerste training een uitgebreide intake houden. Deze wordt afgenomen door een fysiotherapeut. Naast een vraaggesprek voeren we enkele lichamelijke testen uit.

In het gesprek worden eventuele bijzonderheden met betrekking tot jouw fitheid en gezondheid doorgenomen en bespreken we jouw wensen en doelen ten aanzien van de training. Tijdens de testen meten we onder andere jouw kracht, uithoudingsvermogen, lichaamssamenstelling en bloeddruk. Na deze intake wordt jou een trainingsprogramma op maat aangeboden op basis van de testresultaten en jouw persoonlijke wensen. De fysiotherapeut zal in een volgende afspraak het trainingsprogramma en de werking van de apparaten met je doornemen zodat jij daarna zelfstandig aan de slag kan!

De oefengroepen worden altijd begeleid door een vaste fysiotherapeut en bestaan uit maximaal acht tot tien personen. Als jij vragen hebt, kan je altijd terecht bij de fysiotherapeut die op dat moment verantwoordelijk is voor de groep. Hij of zij zal ook oefeningen corrigeren als dat nodig is.

In principe volg je zelfstandig jouw eigen programma met de gezelligheid van een groep!

Met de fysiotherapeut overleg je op welke tijden je gaat trainen. In de groep volg jij jouw eigen schema. Draag altijd sportkleding en schone sportschoenen en neem een handdoek mee. We vragen jou vriendelijk om na gebruik de apparaten schoon te maken met het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel en papier dat aanwezig is in de oefenzaal. Je kan je eventueel omkleden in de praktijk. In Zorgpunt Zuid zijn ook douches aanwezig.