Hartfalen

Ben jij hartpatiënt en aan het revalideren van hartfalen? Dan kan jij deelnemen aan het beweegprogramma hartfalen. Tijdens dit programma ga jij jouw kracht en conditie weer opbouwen door middel van trainingen, zodat je uiteindelijk weer de dagelijkse activiteiten kan uitvoeren!

Doel programma

Het doel van het programma hartfalen is het verbeteren van de algehele conditie en kracht, zodat dagelijkse activiteiten met minder belemmering uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is het doel dat je signalen van jouw lichaam beter leert begrijpen en interpreteren, zodat je uiteindelijk zelfstandig kan bewegen, sporten, werken, etc. 

Inhoud van het progamma

Het beweegprogamma start met het uitvoeren van testen. Op basis van de resultaten wordt er een individueel schema opgesteld dat gericht is op het verbeteren van kracht en conditie. Tijdens de contactmomenten wordt dit schema uitgevoerd, waarbij de therapeut middels vragenlijsten en meetmomenten beoordeeld hoe het gaat. Zo nodig wordt de intensiteit in de loop van de tijd aanpast. Er wordt tijdens het programma gefocust op:

Binnen onze praktijk is er ruime ervaring op het gebied van deze specifieke vorm van training. Er is regelmatig onderling overleg tussen de fysiotherapeuten. Afhankelijk van de hartaandoening wordt een trainingsvorm en intensiteit gekozen, zo nodig in overleg met de verwijzende arts. Een verwijzing is altijd noodzakelijk om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.