GLA:D

Het GLA:D programma, Good Life with osteoArthritis in Denmark is voor iedereen die heup- en of knieartrose heeft.  Het GLA:D programma is afkomstig uit het land van onze Deense buren en wordt sinds een aantal jaar in Nederland uitgevoerd. 

Het GLA:D programma is een voorlichtings- en trainingsprogramma in één en wordt voornamelijk in groepsverband uitgevoerd. Het doel van het programma is om pijnklachten te verlichten, maar vooral leren hoe je invloed kan uitoefenen op de klachten die bij artrose passen.

GLA:D is:

Het doel

Het GLA:D programma kan pijnvermindering opleveren, verbetering van kwaliteit van leven geven, fysiek functioneren verbeteren en een afname van pijnmedicatie opleveren. Hierdoor kan het plaatsen van een prothese eventueel worden uitgesteld of zelfs worden voorkomen!

Kortweg ziet het programma er als volgt uit:

  • Intake
  • Voorlichtingsavond
  • 12 trainingssessies/behandelingen
  • Outtake en eventueel vervolg

Inhoud programma

De eerste afspraak staat in teken van een intakegesprek. Tijdens de eerste afspraak nemen we een aantal fysieke testen en vragenlijsten af. Na de eerste afspraak begint het programma met oefeningen uit het GLA:D instructieboekje en plannen we een datum voor de voorlichtingsavond.

Tijdens de voorlichtingssessies leer je meer over artrose, de behandelmogelijkheden, het belang van bewegen en hoe om te gaan met pijn en klachten. De trainingssessies richten zich op het versterken van de spieren rondom de heup of knie en het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten.
 

Vergoeding

Het GLA:D programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 12 behandelingen.

Onze GLA:D specialisten

Thirza
Borkhuis

Fysiotherapeut

Dennis Plaggenmarsch

Fysiotherapeut

Femke
Heutink

Fysiotherapeut

Thirza
Borkhuis

Fysiotherapeut

Dennis Plaggenmarsch

Fysiotherapeut

Femke
Heutink

Fysiotherapeut

Geïnteresseerd?

Heb je last van artrose en wil je deelnemen aan GLA:D? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen samen met jou bekijken of je voor het programma in aanmerking komt. Wanneer je een verwijzing van je huisarts/specialist hebt, kan je direct een afspraak maken bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

Ons team staat in ieder geval op elke locatie voor je klaar!