Fysiek herstel (oncologie)

De ziekte en behandeling van kanker kan gepaard gaan met lichamelijke bijwerkingen, zoals: spierkrachtverlies, conditieverlies, onzekerheid bij bewegen en aanhoudende vermoeidheidsklachten. Deze klachten kunnen zich zowel tijdens als na de behandeling voordoen. 

Door tijdens de behandeling te trainen, behoud jij jouw spierkracht en conditie zo optimaal mogelijk. Zo kan je vermoeidheid tegengaan en zal jij je hierdoor fitter voelen!

Doel programma

Na jouw traject helpt het programma ‘Fysiek herstel’ bij het verbeteren van de spierkracht en conditie. Daarnaast helpt het bij het verminderen van de vermoeidheid en daarmee kan het jouw kwaliteit van leven verbeteren. Een belangrijk effect van de training is dat je sneller in staat bent jouw eigen activiteiten op te pakken.

Het programma is te volgen tijdens, maar ook na jouw behandeltraject. 

Inhoud programma

Via een intakegesprek brengen we jouw klachten, problemen en gewenste doelen in kaart. We hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en daarom wordt er na het intakegesprek een persoonlijk oefenschema opgesteld. In overleg met de therapeut kan je bepalen op welke manier jij het beste kan of wil trainen. Zo kan je gaan werken aan jouw herstel in een kleine groep, individueel en/of eventueel thuis.

Gedurende de trainingsperiode begeleiden we jou onder andere in het uitvoeren van de oefeningen, maar we vinden het ook zeer belangrijk dat er voldoende ruimte is voor advies, feedback of een luisterend oor.