Fysiek herstel (oncologie)

De ziekte en behandeling van kanker kan gepaard gaan met lichamelijke bijwerkingen zoals spierkrachtverlies, conditieverlies, onzekerheid bij bewegen en aanhoudende vermoeidheidsklachten. Deze klachten kunnen zich zowel tijdens als na de behandeling voordoen. Deze lichamelijke klachten kunnen u belemmeren in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten, hobby’s en werkzaamheden.

 

Door tijdens de behandeling te trainen houdt u uw spierkracht en conditie zo optimaal mogelijk. Zo kunt u vermoeidheid tegengaan en zult u zich hierdoor fitter voelen.

 

U kunt ook na afloop van uw behandel traject komen trainen.

Fysiek herstel na dit traject helpt bij het verbeteren van uw spierkracht en conditie. En helpt bij het verminderen van de vermoeidheid en daarmee kan het uw kwaliteit van leven verbeteren. Een belangrijk effect van de training is dat u sneller in staat bent uw eigen activiteiten op te pakken.

 

Ervaart u deze klachten en wilt u hier iets aan doen dan kunt u zich bij ons aanmelden.

 

Via een intakegesprek zullen we uw klachten, problemen en gewenste doelen in kaart brengen.

Maak afspraak

We hechten veel belang aan een persoonlijke benadering en daarom wordt er na dit intakegesprek een persoonlijk oefenschema opgesteld waarin u in overleg met de therapeut bepaald op welke manier u het beste kunt of wil gaan trainen. Zo kunt u gaan werken aan uw herstel in een kleine groep, individueel en/of eventueel thuis.

 

Gedurende de trainingsperiode begeleiden we u onder andere in het uitvoeren van de oefeningen maar we vinden het ook zeer belangrijk dat er voldoende ruimte is voor advies, feedback of een luisterend oor.

 

Wij bieden het fysiek herstel aan op de praktijk locaties: Stadshagen en Zwolle-Zuid.
De training wordt begeleid door een (oncologie) fysiotherapeut.

In Stadshagen zijn de oefengroep dagen:
Dinsdag van 13.00 – 14.00uur
Vrijdag van 13.00-14.00uur

 

In Zwolle-Zuid (zorgpunt zuid) zijn de oefengroep dagen:
Maandag van 11.15-12.15uur
Donderdag van 11.15-12.15uur

 

U kunt zich aanmelden via deze website, per e-mail: info@fysiozwolle.nl of telefonisch via 038-4654000.

Voor oncologie kunt u terecht bij:

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!