Back in Control

Last van rugklachten sinds enkele maanden?

Soms is er sprake van sluimerende rugklachten. De ene keer is het wat erger dan de andere keer, maar het is nooit erg genoeg om er echt naar te laten kijken door een fysiotherapeut of arts. Langzamerhand worden de klachten wat heviger of treden vaker op. U komt ’s ochtends wat stijf en ongemakkelijk uit bed en heeft enige tijd nodig om ‘warm te draaien’ alvorens alle bewegingen weer beter gaan.

 

De dagelijkse activiteiten als in en uit bed, stoel of auto komen of traplopen worden wat moeilijker door de pijn in de rug. Mogelijk heeft u last van ‘chronische aspecifieke lage rugklachten’. Dit betekent dat alle structuren onderin de rug op een verkeerde manier worden belast. Daardoor worden bepaalde spieren en gewrichten pijnlijk en andere spieren verminderen teveel in spierkracht. Er ontstaat een disbalans in de regio van de onderrug.

Maak afspraak

Wat bieden wij u?

Na een lichamelijk onderzoek, waarbij andere aandoeningen van de onderrug worden uitgesloten, zal het behandelplan vooral bestaan uit het beweeglijker maken van de onderrug, rekken van bepaalde spieren en het belangrijkste: het sterker maken van de spieren in onderrug en buik, het spiercorset. Het spiercorset wordt ook wel de core stability genoemd.  Na 1-2 individuele behandelingen fysiotherapie komt u in een klein groepje met mensen met dezelfde soort rugklachten. Een vaste fysiotherapeut zal u in 8 weken (1x per week 1 uur) een trainingsprogramma aanbieden, waarbij vooral de core stability wordt opgebouwd. Er wordt rekening gehouden met uw mogelijkheden en beperkingen.

 

Ook krijgt u voorlichting en adviezen voor thuis om oefeningen te doen of in uw dagelijkse handelingen te integreren. Na 8 weken doet de fysiotherapeut, die ook het onderzoek bij u deed, de eindevaluatie. Hierbij wordt gekeken of u uw persoonlijke doelen hebt behaald en of de behandeling kan worden afgesloten. Als dit nodig is dan kan er uiteraard ook eerder een zogenaamde tussenevaluatie plaats vinden.

Voor het rugprogramma ‘Back in Control’ kunt u doorlopend instromen, zowel op de locatie Stadshagen als Zwolle-Zuid.

 

Voor verdere informatie belt u naar 038-4654000. Ook kunt u een email sturen aan info@fysiozwolle.nl o.v.v. ‘Back in Control’.
Fysiotherapie komt uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering en gaat niet ten koste van uw verplichte eigen risico.

Voor Back in Control kunt u terecht bij:

Dennis Plaggenmarsch

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!