Adem- en Ontspanningstherapie

Last van spanningsklachten?

Bent u vaak moe, voelt u zich onrustig, heeft u last van kortademigheid of tintelingen in handen en voeten? Gaat het sporten niet zo lekker als u van uzelf zou verwachten? Dan kan het zijn dat er sprake is van spanningsgerelateerde klachten.

Maak afspraak

Wanneer is AOT geschikt voor u?

Een vermindering van onnodige spanning leidt tot een verbetering van functioneren en een verhoging van welbevinden en van de kwaliteit van leven. Deze effecten hebben een zeer brede toepassing en zijn bijvoorbeeld van grote betekenis bij werkhervatting. Daarnaast wordt de AOT methode toegepast bij vier categorieën van gezondheidsproblemen:

 

  • Spanningsgerelateerde problemen: klachten zonder lichamelijke oorzaak, zoals hyperventilatieklachten en gespannenheid, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burnout.
  • Psychische problemen: vooral bij angst, maar ook depressie, fobieën, paniek, traumaverwerking
  • Functionele problemen van houding, adem, stem en beweging: zoals rug- en nekklachten en ademproblemen, maar ook scoliose, slechte rompbalans, chronische pijn, whiplash, stemproblemen
  • Spanningsproblemen met specifieke lichamelijke oorzaak: chronische aandoeningen als hart- en longklachten, neurologische problemen of inwendige-orgaanproblemen.

Wat bieden wij u?

In de eerste vier sessies wordt de indicatie voor AOT vastgesteld. Samen met de behandelaar wordt gezocht naar een instructievorm waarbij voor u een zinvolle verandering ontstaat. Oefeningen worden zowel liggend, zittend als staand uitgevoerd. Ze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij houdingen in het dagelijks leven. Ook zijn handgrepen (zachte manuele technieken) mogelijk. Zo ontdekt u samen met de adem- en ontspanningstherapeut welke oefening geschikt is voor u om de eigen spanning te regelen, welke processen er bij u op gang zijn gekomen en wat eventueel beperkende factoren voor herstel zijn. Afhankelijk van het resultaat wordt na 4 proefbehandelingen in overleg met u de behandeling gestopt of nog enige tijd voortgezet. Vaak is nog een serie van vier keer voldoende, maar soms is een groter aantal, ruim gespreide zittingen noodzakelijk. We maken ook gebruik van de methode van Dixhoorn.

 

De adem- en ontspanningstherapeut werkt samen met de psychologen in Zwolle.

Voor adem en ontspanningstherapie kunt u terecht bij:

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!