Hartfalen / hartrevalidatie

Last van hartfalen?

Wij bieden het beweegprogramma hartrevalidatie aan.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

Als u hartpatiënt bent en aan het revalideren bent na hartfalen.

Maak afspraak

Wat bieden wij u?

  • voorlichting over de aandoening
  • Een individueel aangepast trainingsprogramma op de fietsergometer en/of loopband
  • Het verbeteren van spierkracht van armen en/of benen

 

Tijdens de training wordt het zuurstofgehalte en hartfrequentie gemeten, zodat de intensiteit zo nodig aangepast kan worden. Door de verbetering van spierkracht en conditie zal de kortademigheid afnemen. Door de inspanning zult u het slijm makkelijker op gaan hoesten. Als dit toch nog een probleem blijft, kunnen we u speciale technieken aanleren om het ophoesten effectiever te maken.

 

Binnen onze praktijk is ruime ervaring op het gebied van deze specifieke vorm van training. Er is regelmatig overleg met de gespecialiseerde fysiotherapeuten en de cardiologen in de Isalaklinieken. Afhankelijk van de hartaandoening wordt in overleg met de verwijzende cardioloog een trainingsvorm en intensiteit gekozen.
De huisartsen in Zwolle en omgeving kunnen ook iemand verwijzen voor het trainingsprogramma.

Moet ik altijd blijven trainen bij de fysiotherapeut?

Nadat u 6 tot 12 weken intensieve begeleiding hebt gehad onder begeleiding van een fysiotherapeut is het van belang om de conditie en spierkracht te onderhouden. Wij bieden u de mogelijkheid om dan te gaan trainen in een ‘fysiosport’ groepje, maar u kunt natuurlijk ook voor een andere manier van bewegen kiezen.

Voor hartfalen / hartrevalidatie kunt u terecht bij:

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!