Eerste editie FysioZwolle Congresdag

Eerste editie FysioZwolle Congresdag

Op woensdag 13 oktober kwamen alle medewerkers van FysioZwolle bij elkaar voor de eerste FysioZwolle Congresdag! De dag werd gehouden in theater De Spiegel in Zwolle en het thema van de dag was “Van klacht naar kracht”. Verschillende sprekers zorgden voor handvatten die we in de praktijk kunnen gebruiken om de zorg voor patiënten nog meer te verbeteren.


Positieve gezondheid

In het ochtendprogramma stond positieve gezondheid centraal. We keken naar factoren die de gezondheid van patiënten kunnen belemmeren en hoe therapeuten hierop kunnen inspelen. Rogier BerghauserPont van het Institute of Positive Health, Myrtha Adriaan van MBB Zwolle, onze eigen collega Bas Evegaars en spreker Jaap Bressers namen ons mee in de wereld van gezondheid, psychologie en omgaan met veranderingen.

 

Samenwerken en werkgeluk

In het middagprogramma stond samenwerken en werkgeluk centraal. Sportpsycholoog Hardy Menkehorst doorliep de MBTI-persoonlijkheidstest met ons. Hierdoor kregen we meer inzicht in onze rol binnen het samenwerken in de praktijk, zowel met collega’s als met patiënten. Tot slot gaf Mirjam Spitholt ons een lesje gelukskunde, want: waarom leren we eigenlijk niet hoe we ons gelukkiger kunnen voelen?

 

We kijken terug op een inspirerende, leerzame en gezellige dag! We hebben nieuwe inzichten gekregen die we in ons werk gaan inzetten.