FysioZwolle start pilot MER

FysioZwolle start pilot MER

CIR revalidatie, MBB Zwolle en FysioZwolle starten met de pilot Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg (MER). 

 

Om alle chronische pijnpatiënten te kunnen bereiken start CIR revalidatie in samenwerking met MBB Zwolle en FysioZwolle de pilot Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg. 

 

Met deze unieke en nieuwe samenwerkingsvorm tussen eerste- en tweedelijnszorg kan CIR revalidatie voor het eerst multidisciplinaire 1,5-lijns revalidatiezorg aanbieden voor mensen met chronische  pijnklachten welke door zorgverzekeraars vergoed wordt. Op deze manier verbreden we het aanbod aan revalidatiezorg en bieden een grotere groep patiënten de juiste zorg op de juiste plek.

 

Waarom is hier behoefte aan?

Marije van Asdonk: “We zien dat we een grote groep chronische pijnpatiënten nu niet in behandeling kunnen nemen, omdat de klachten niet complex genoeg zijn voor tweedelijnszorg. Toch heeft deze groep meer zorg nodig dan alleen een monodisciplinaire eerstelijns fysiotherapie of psychologiebehandeling. Met MER kunnen we nu ook deze patiënten een adequate behandeling bieden met een duurzaam resultaat”.

 

Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatiezorg

MER is een nieuwe samenwerkingsvorm tussen tweede- en eerstelijnszorg voor patiënten met chronische pijnklachten. Hiermee wordt het aanbod aan revalidatiezorg voor chronische pijn verbreed en kunnen CIR revalidatie, MBB en FysioZwolle een grotere groep patiënten met matig complexe klachten multidisciplinair de juiste zorg bieden. Voor MER is een verwijzing door de huisarts een voorwaarde.<p>&nbsp;</p>

 

Wil je meer informatie over MER? Neem dan contact op met cs@cir.nl of telefonisch via 088-9900200.

Foto: Jan Heutink, mede eigenaar FysioZwolle en bestuurder MBB Zwolle, Marije van Asdonk, algemeen directeur CIR revalidatie.