Beeldbellen Bij FysioZwolle

Probeer nu ook beeldbellen bij FysioZwolle

Onze vestigingen zijn vanwege het
coronavirus telefonisch ten alle tijden
bereikbaar. Voor individuele behandelingen en
beweeglessen werken we zoveel mogelijk
door met therapie op afstand via beeldbellen.
Fysieke afspraken zijn in verband met uw en
onze veiligheid momenteel niet mogelijk.

VOOR WIE

Beeldbellen is onder de huidige omstandigheden een goed en verantwoord alternatief in de volgende situaties:

 

  • Voor patiënten/cliënten die al bezig zijn met een behandeltraject; er is al een behandelplan en de fysiotherapeut volgt via beeldbellen de vorderingen van het oefenprogramma en geeft waar nodig bijsturing of nieuwe oefeningen.
  • Voor patiënten/cliënten die voor het eerst komen met een klacht of blessure. De intake kan in eerste instantie via beeldbellen worden gedaan. Op basis hiervan bepaalt de fysiotherapeut of de behandeling op afstand kan worden gestart. Zo ja, dan stelt hij of zij een behandelplan op.

 

Daarnaast zijn er situaties waarin therapie op afstand niet of minder geschikt is. Bijvoorbeeld bij mensen die zich ernstig zorgen maken over hun aandoening of klachten, bij patiënten waar een aanvullend lichamelijk onderzoek noodzakelijk is voordat er een behandeling kan starten en bij mensen die niet zelfstandig oefeningen kunnen uitvoeren. In deze gevallen zullen we in overleg met de patiënt kijken welke andere mogelijkheden er zijn.

HOE WERKT HET?

Veiligheid en privacy is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt bij beeldbellen. Daarom werken we bij FysioZwolle met de veilige en AVG-proof applicatie Clickdoc.

Hiervoor heb je een smartphone of tablet nodig of een laptop/desktop met goed werkende camera en microfoon. Daarnaast moet je apparaat verbonden zijn met internet.

ALLEEN OP AFSPRAAK

Beeldbellen gebeurt alleen op afspraak, net als een gewone behandeling op de praktijk. Je therapeut stuurt je via je mobiele nummer of mail een bevestiging van de dag en tijd. De bedoeling is dat je op dat moment klaar zit en beschikbaar bent, want verzekeraars beschouwen een beeldbelsessie als een volwaardige therapiebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan wordt ook de beeldbelsessie vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering, dan betaal je de kosten van de beeldbelsessie zelf.

 

Op het moment van de afspraak krijg je een berichtje op je mobiel of mail op je tablet/computer. Dat doet de therapeut, jij hoeft alleen te bevestigen. Krijg je dit bericht via je mobiele telefoonnummer op je telefoon, dan zit je na de bevestiging meteen samen met je behandelaar in de virtuele ‘behandelkamer’. Als je een groter scherm wilt gebruiken (tablet, laptop of pc), dan krijg je de uitnodiging via de mail. Let op: die wil nog wel eens in de spam terechtkomen, dus hou die map ook in de gaten. In het mailbericht staat een link naar videoconsult.clickdoc.nl, waar je je naam en de toegangscode uit het mailbericht invult. Afhankelijk van je apparaat kan er nog een systeemcontrole worden gedaan.

EEN PAAR PRAKTISCHE TIPS:

– zorg dat je ergens op een rustige plek bent waar je voldoende beweegruimte hebt om bepaalde oefeningen te doen

 

– denk van tevoren vast na over de plek van je telefoon/tablet/pc: kan die ergens tegenaan staan als je zelf bewegingen moet maken

 

– zorg voor voldoende licht in de ruimte

– draag voor zover van toepassing makkelijke kleding